A PTE elsöprő győzelme a Diák Menedzsment Bajnokságon

A Diák Menedzsment Bajnokság (DMB) elnevezésű üzleti szimulációs versenyre 2014-ben 26 felsőoktatási intézmény 738 diákja jelentkezett, hogy ezen a rangos éves megmérettetésen  próbáljon megoldani vállalatvezetői kihívásokat. Csaknem maximális teljesítménnyel a Pécsi Tudományegyetem csapata végzett az első helyen. 

A korábbi évekhez hasonlóan idén is több héten keresztül kellett bizonyítania a versenyzőknek: a regionális élő selejtezőkből tovább jutott piacgyőztesek egy online középdöntőben mérkőztek meg, s a legjobb tíz került be a május 9-i döntőbe.

A 10 döntős csapat a verseny egyik támogatója, a Tata Consultancy Services (TCS) budapesti központjában bizonyíthatta idén a felkészültségét és a rátermettségét. Itt az infokommunikációs iparági szimuláció egy nehezített változata után egy munkáltatói márkaépítésről szóló esettanulmány kidolgozása várt rájuk.

A döntőben bemutatott színvonalas megoldások között megvillant számos újító és kreatív ötlet is, mint például a bankszakmai Erasmus csereprogram, a vezetői felkészítő tréningsorozat nőknek, valamint a TalenTor nevezetű mentor és tehetségprogram elképzelése. A zsűritagok kiemelték a megoldások eredetiségét és a diákok felkészültségét.

A végső sorrendet a prezentáció és a szimuláció során szerzett pontok összértéke határozta meg. Csaknem maximális, az elérhető 100-ból 99,8 pontos teljesítménnyel Egyetemünk képviseletében az Equilibrium csapata végzett az első helyen. A pécsiek már 2012-ben is nyertek, így a verseny 18 éves történetének az első duplázójaként ünnepelhettek.

A PTE csapata, az Equilibrium

A legjobb csapatok és tagjaik:

  1. helyezett: Equilibrium, Derdák Péter, Makk Dániel, Ronta Ákos,  Pécsi Tudományegyetem (99,8 pont)
  2. helyezett: FAQ, Fehér Krisztián, Pálmai Bence, Vass Szilvia, Budapesti Gazdasági Főiskola (97 pont)
  3. helyezett: Epicrew, Hausenblasz Kristóf, Rozs Zoltán, Chu Huy Tang, Budapesti Corvinus Egyetem (90,3 pont)

További információk a versenyről a www.diakverseny.hu címen találhatóak.

Ezúton is gratulálunk minden idei DMB résztvevőnek az elért eredményekért! 

Rovat: 
You shall not pass!