Pécsi Tudományegyetem

Adminisztráció

  

  

Zsolnay Gyöngyi, 110-szeres válogatott kosárlabdázó, diplomás kosárlabda szakedző

Zsolnay Gyöngyi

 

110-szeres válogatott kosárlabdázó, diplomás kosárlabda edző

Természettudományi Kar

testnevelés, kosárlabda szakedző

végzés éve: 1999

  

 

 

 

 

A több mint százszoros válogatott pécsi kosaras, Zsolnay Gyöngyi a PTE Természettudományi Karán szerezte diplomáját. Az ötszörös magyar bajnok és ötszörös magyar kupagyőztes kosárlabdázó tanulmányai elvégzése alatt is sportolt.

„Élsportolói karrierem mellett számomra mindig is nagyon fontos volt a pályán kívüli élet. Az, hogy Pécsre költöztem, tudatos - és utólag is úgy gondolom - remek döntés volt, hiszen a PVSK-ban kosárlabdázhattam, csapattársaimmal zsúfolásig telt lelátók előtt, szurkolók ezreinek okozhattunk örömöt, a világ legjobbjai ellen léphettem pályára, emellett pedig egy kiváló egyetem tanulója lehettem.

A meccsek és az iskola mellett magával ragadott Pécs semmivel össze nem hasonlítható hangulata, pezsgő élete, kulturális sokszínűsége.
Iskolai emlékeim közül nehéz kiemelni egyetlen eseményt vagy személyt. Mégis, mostanában gyakran jut eszembe szeretett tanárom, a híresen szigorú Ángyán tanár úr. Hogy sporthasonlattal éljek, korábban futottam nála egy rosszabb évet, mert a meccsek, a rengeteg utazás és az emiatti hiányzások miatt nagy nehézségek árán tudtam csak rendesen felkészülni egy-egy vizsgára. Viszont a következő évben megfogadtam, hogy csak azért is megmutatom, hogy egy válogatott élsportoló is tud maximálisan teljesíteni az egyetemen. Nem mondom, hogy egyszerűvolt, de nem adtam fel és tényleg mindent beleadtam. Amikor aztán ötösre vizsgáztam, Ángyán tanár úr annyit mondott: „Büszkék lehetünk egymásra!"  Ez a mondata örökké elkísér, és erőt is ad még ma is.
Ezer szállal kötődöm a városhoz, és mindig is szívesen fogok visszagondolni a csodálatos egyetemi évekre... „

You shall not pass!