Pécsi Tudományegyetem

Adminisztráció

  

  

Szentgyörgyi Romeo, aerobik világbajnok, edző

Szentgyörgyi Romeo

 

aerobik világbajnok, edző

Természettudományi Kar

testnevelés

végzés éve: 1998

  

 

 

 

 

A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karára járt testnevelés szakra Szentgyörgyi Rómeó, aki diplomáját 1998-ban szerezte meg. Már középiskolai tanulmányait is a PTE gyakorló gimnáziumában, a Babits Mihály Gyakorló Gimnáziumban végezte, ezer szállal kötődik az intézményhez. Az aerobikkal a PTE elsőéves hallgatójaként kezdett el foglalkozni, akkor kezdett ebben a sportágban versenyezni is. A magyar válogatott tagjaként trió kategóriában hatszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok, valamint a négyévente megrendezett Világjátékok győztese.

"Mindkét nagyapám Pécsett végzett, édesanyám is ide járt. Kézenfekvő volt, hogy a PTE-re jelentkezem, és kapóra jött az is, hogy előttem indult egyetemi szinten a szak, amire járni szerettem volna. Az aerobikot is az egyetemen ismertem meg: volt egy olyan kurzus, amin minden órán más és más, kevésbé ismert és tradicionális sportot mutattak be, mint a krikett vagy a squash. Itt találkoztam az aerobikkal, amivel komolyabban kezdtem el foglalkozni.
A tanáraimra mindig felnéztem, olyan tudást kaptam, ami a munkám során egész életemben elkísér, még a mai fiatalokkal is felveszem a versenyt. Ángyán tanár úr anatómia és Lázár tanár úr élettan kurzusainak köszönhetően akár egy vizsgára is be mernék ülni rövid felkészülés után. Emlékszem a bulikra: volt olyan szakest, ami reggel hatig tartott, és éppenhogy elértük a reggeli vonatot Pestre. Akkoriban a Nevkóban, a Dozsóban (a mai Zsolnay Negyed), a TK-ban és Pécs keleti részén, az Acapulcóban voltak a nagy bulik.
A társaságot is szerettem, bár harmadik után már egyre kevesebb időt tölthettem az egyetemen. Az egyik tanárom, amikor egy verseny miatt nem tudtam diszkoszvetésből felkészülni, külön eljött hozzám, hogy meg tudjam dobni a szintet. Kaptam segítséget, anyagi és erkölcsi támogatást is a PTE-n, velünk örültek a sikereinknek, de a tanáraim szerencsére nem voltak elnézőbbek velem, ennek meg is lett az eredménye.
Nagy barátságok szövődtek az egyetemi éveim alatt, és vannak, akikkel tartom is a kapcsolatot. Az egyetem mellett a város vonzereje felülmúlhatatlan. Tíz éve Pesten élek, de pár hetente hazamegyek a családomhoz. Otthon is szívesen mozgok, legtöbbször futok a Mecsekben."

You shall not pass!