Pécsi Tudományegyetem

Adminisztráció

  

  

Michelisz Norbert túraautó világbajnok

Michelisz Norbert

 

túraautó világbajnok

Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar, Közgazdaságtudományi Kar

végzés évei: 2006 és 2011

  

 

 

 

Jelenleg is a PTE Közgazdaságtudományi Karának hallgatója Michelisz Norbert túraautó világbajnok. A Himesházán született autóversenyző kocsiját még szerelik, de blogja szerint már a 2014-es szuzukai versenyen töri a fejét.

„Már a középiskolában tudtam, hogy informatikával szeretnék foglalkozni. A Pollack két nyílt napjára is elmentem, nagyon tetszettek. Az informatika speciális tudást kíván: egyszerre kell koncentráltan és kreatívan gondolkodni. Ám hamar rájöttem, hogy azokkal a srácokkal nem tudok versenyezni, akik gyerekként kezdtek ezzel foglalkozni. Így a diplomaszerzés előtt eldöntöttem, hogy egy másik irányba indulok el és jelentkeztem a Közgazdaságtudományi Karra is.
Mindig a jó diák voltam, nem féltem a tanulástól. Az első naptól kezdve szerettem belépni a Közgázra. Mindenek fölött a diáktársak és az oktatók kedvességét kell kiemelnem. Több olyan órát is elismertek, amit még a Pollack-on végeztem. Ez szerintem óriási lehetőség Pécsett: az átjárhatóság fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni.
Egyéni tanrendem volt, de abszolút nem kivételeztek velem, ugyanolyan voltam, mit a többiek.  2011-ben diplomáztam, ám azóta sem szakadtam el az egyetemtől. Elkezdtem a mesterszakot a közgázon és szívesen részt veszek minden egyetemi rendezvényen. Elcsépeltnek hangzik, de az én esetemben abszolút igaz: annyi jót kaptam ettől az intézménytől, hogy az a legkevesebb, hogy minden lehetséges módon segítem. Azt gondolom, hogy a Pécsi Tudományegyetem egy tizennyolc évesnek a lehető legjobb választás: hihetetlen pezsgő itt az élet, s aki ide jön, az biztosan felejthetetlen élményekkel gazdagodik a tanulmányai alatt."

Az interjút Fülöp Zoltán készítette

You shall not pass!