Pécsi Tudományegyetem

Adminisztráció

  

  

Fábry Sándor, televíziós showman, újságíró

Fábry Sándor

 

televíziós showman, újságíró

Bölcsészettudományi Kar
(volt Tanárképző Főiskola)

magyar-német szak

végzés éve: 1976

  

 

 

 

 

Budapesti létére szintén Pécshez kötődik Fábry Sándor. A humorista, író 1972 szeptemberében kezdte meg tanulmányait a Pécsi Tanárképző Főiskolán, majd 1976-ban szerzett oklevelet. A tanári pálya helyett tovább tanult, az ország egyik legismertebb showman-je lett.

"Budapesti létemre erősen kötődök Pécshez.1972 szeptemberében kezdtem meg tanulmányaimat a Pécsi Tanárképző Főiskolán, majd 1976-ban szereztem oklevelet. A tanári pálya helyett folytattam a tanulást.
A rengeteg dolog közt Pécsett az volt igazán nagyszerű, hogy az egész városban mindössze egyetlen villanyrendőr volt abban az időben. Dörzsölt pesti gyerekként akkor csak nevettem, amikor találkozót beszéltünk meg a villanyrendőrnél. A város másik verhetetlen előnye, hogy amire egy diáknak lényegében szüksége volt, azt gyalogosan elérhette. Pesten egy utam a könyvtárba negyven perces közlekedést jelentett, míg Pécsett gyalogszerrel el tudtunk menni a színházba, a moziba, a Nádor Kávéházba, sőt, gyalog közlekedtünk a lakhelyünk és az oskola között is."

You shall not pass!