Pécsi Tudományegyetem

Adminisztráció

  

  

Beck Zoli, énekes-dalszerző, 30Y

Beck Zoli 

 

a 30Y együttes énekese és dalszerzője

Bölcsészettudományi Kar

magyar-esztétika szak

végzés éve: 1998

  

  

 

 

Beck Zoltán énekes és dalszerző, a PTE-BTK adjunktusa.

„Fiatal koromban nem véletlenül jártam dráma tagozatra, ez a világ - leginkább az irodalom - vonzott. A középiskolai éveimet követő kalandos kitérők után ezért jelentkeztem a pécsi bölcsészkarra, hogy itt végezzem el az egyetemet. 1998-ban végül magyar szakos bölcsész diplomát szereztem. Jó évek voltak, izgalmas évek voltak, nagyszerű tanárokra és olyan emberekre találtam a csoporttársaim között, akik nagyon inspiráló figurák voltak és máig hangsúlyos szerepet játszanak a hazai irodalmi életben.
Egy-két évvel ezután Forray Professzor Asszony elkezdte szervezni a romológia képzést. Engem a 90-es évek közepétől nagyon érdekelt a cigány irodalom, illetve az ehhez kapcsolódó teoretikus kérdések - így kötöttem ki végül itt, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Romológia szakán, egyetemi adjunktusként.
1995 óta nem szakadtam el az egyetemtől. Onnantól kezdve, ha néha távolabb is kerültem az egyetem világától, folyamatosan jelen volt az életemben és szervezte azt. Ilyen tekintetben az egyetemi évek számomra nem emlékkép, hanem a jelen. Éppen ezért jó egyetemi oktatónak lenni végül: az egész életed úgy zajlik, hogy egy kicsit mindig egyetemista maradsz."

You shall not pass!