Pécsi Tudományegyetem

Adminisztráció

  

  

Kertvezetők tanácskoznak Pécsett

2018. szeptember 6-7. között a „PTE Zöld Egyetem” program keretében a Pécsi Tudományegyetem botanikus kertje ad otthont a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetségébe (MABOSZ) tartozó, közel 50 tagintézmény kertvezetői részére megrendezett szakmai találkozónak, a Kertvezetők Tanácsa ülésének.

A PTE Botanikus Kertje

 

A Kertvezetők Tanácsa évente egy-két alkalommal ülésezik. A szeptemberi, szakmai kirándulásokkal kétnaposra bővített programra az ország minden pontjáról várják a szakembereket. A rendezvényen a Zöld Egyetem Program bemutatása mellett beszámolót hallhatnak az EUROGARD nemzetközi konferencián elhangzottakról, továbbá a szakemberek megismerhetik egymás munkáját, az éves programokat, megoszthatják tapasztalataikat, ötleteiket.

 

Az előadások, beszámolók után szakmai kirándulást terveznek, melynek célja a PTE Botanikus Kert fejlesztéseinek ismertetése, valamint Pécs és a környék gyűjteményes kertjeinek megtekintése. Így a résztvevők ellátogatnak a sellyei Draskovich-kastélyparkba, megtekinthetik Berghauer Tibor pécsbányatelepi és Huber Kálmán máriagyűdi magángyűjteményét, valamint a Püspökszentlászlói Arborétumot.

 

Esemény időpontja: 
2018. szeptember 06. 08:00 - 2018. szeptember 07. 16:00
Esemény helyszíne és címe: 
különböző helyszíneken
Kapcsolattartó neve: 
Babayné Boronkai Erzsébet
Kapcsolattartó e-mail címe: 
bozso@gamma.ttk.pte.hu
Rovat: 
Konferencia
You shall not pass!