Maurizio Ferraris

A Pécsi Tudományegyetem 2017. november 16-án tartotta díszdoktoravató ünnepi szenátusi ülését, amelyen a honoris causa doktori címet vehetett át Maurizio Ferraris.

Maurizio Ferraris a Torinoi Egyetem filozófiaprofesszora, ahol a Társadalomtudományok Kutatóközpont rektorhelyettese és a LabOnt – Ontológiai Laboratórium elnöke. Kutatási igazgató a Párizsi Collège d’études-ben, és tanácsadó tag a Fiuméban található Délkelet-Európa Kutatóközpontban, illetve az NRW-ben, azaz az Internationales Zentrum Für Philosophie-ben. A Buenos Airesi Flores Egyetemen a Társadalomtudományok díszdoktora. Tagja volt a Bonnban található Käte-Hamburger Kollégium „Recht als Kultur” Kutatóközpontjának, a new yorki székhelyű Columbia Egyetem Amerikai Olasz Akadémiájának, és az Alexander von Humboldt Alapítványnak. A Collége International de Philosophie igazgatója és a Párizsban található École des Hautes Études en Scences Socales vendégprofesszora. Emellett számos európai és amerikai egyetemen volt már vendégprofesszor. A „La Republica” újságírója, a „Rivista di Estetica”, a „Critique”, a „Circulo Hérmenéutico editorial” és a „Revue francophone d’esthétique” igazgatója.

Több mint ötven könyv szerzője, melyeket a világ számos nyelvére lefordítottak. A Pécsi Tudományegyetemmel állandó munkakapcsolatban van: egyetemünk több oktatója is részt vesz Ferraris professzor dokumedialitással, illetve a médiával, web médiával kapcsolatos kutatásaiban.

 

Avatási időpont: 
2017. november 16.
You shall not pass!