Pécsi Tudományegyetem

Adminisztráció

  

  

Hallgatói élet a PTE-n

Pécsett vagyok egyetemista...

Aki taposta már az egyetemista lét kifürkészhetetlen ösvényeit, tudja jól, hogy kalandos és feledhetetlen évek ezek. Tanulás, karrierépítés, szórakozás, utazás, életre szóló barátságok - csak néhány kulcsszó a megannyi közül.

 

 

A pécsi egyetemista életforma lényegét dióhéjban összefoglalni szinte lehetetlen. Sok másik egyetemi campussal ellentétben a PTE jóval kiterjedtebb és tagoltabb, éppen ezért sokszínűbb. Ez a sokszínűség fémjelzi a hallgatók egyetemi és a város kulturális életét is. Pécsi egyetemistának lenni nem pusztán "átmeneti állapot", hanem egy életérzés, melyet mindenkinek a saját bőrén kell megtapasztalnia.

 

 

Hallgatóink mondták

„Pécsett rengeteg lehetőség van a kikapcsolódásra. A PTE-n számos diákszervezet szervezi a közösségi életet. Aki szeretne, az biztosan talál a tanulmányi és tapasztalatszerzési lehetőségek mellett az ízlésének megfelelő kikapcsolódási, feltöltődési lehetőséget is.”

 

 

„Sok lehetőséget találok Pécsen, amik hiányoznak más városokból és onnan, ahonnan én jövök. Az itteni emberek nyitottak, segítőkészek, csak nekünk is nyitottnak kell lennünk! ”

 

„Szeretem, hogy egy szép városban tanulhatok. A környezet és a város hangulata fontos és meghatározó. Mivel nem szeretek hosszasan utazni, kifejezetten előnyösnek látom Pécsben, hogy viszonylag könnyen, gyorsan, kevés utazással elérhetőek a város részei, legalábbis azok, amelyek egyetemistaként engem érintenek.”

 

 

„A 2010-es év Európai Kulturális Fővárosában rengeteg diákoknak szóló program és látnivaló akad: a történelmi belváros a felújított Széchenyi térrel, a Kodály Központ, a Tudásközpont és persze a hangulatos romkocsmák.”

Pécsi egyetemi élet

Kalandra fel! Olvass, tanulj, nézz és láss, kóstolj meg új ízeket, finom borokat, hogy mindig örömteli nosztalgiával idézhesd majd fel a Pécsett töltött egyetemi éveidet!

 

 

Jelentkezz a Pécsi Tudományegyetemre!

Rengeteg lehetőség vár, élj velük! Az alábbi menüpontok között megtalálod az egyetemi élethez szorosan kapcsolódó tudnivalókat, hallgatóink szolgálatában álló szervezeteinket, melyek segítenek eligazodni intézményrendszerünkben és betekintést nyújtanak a PTE-s mindennapokba.

 

You shall not pass!